LIVE IN APPELSCHA

Live In Appelscha verovert Nederland! In drie jaar tijd heeft de show "Live In Appelscha" zich ontwikkeld van een regionale feestavond tot een spetterende show die niet alleen in de gelijknamige Friese plaats is te bewonderen, maar eigenlijk overal in Nederland. het is een toonvoorbeeld van hoe entertainment hoort te zijn: ja gaat er helemaal van uit je dak. "Live In Appekscha" staat garant voor een nacht vol vermaak. Speciaal voor Oost-Nederland is "Live Uut Twente" opgezet.
De ondernemer achter "Live" is Marcel Udinga. Hij exploiteerd naast "Live" ook het Verkeerspark Assen en Party Town Assen. Ook daar geldt: exclusief entertainment voor een niet-exclusieve prijs en doen wat de klant wil.

Groot feest
Drie jaar geleden startte Udinga in Appelscha een nieuw concept dat hij in Amerika had gezien: "Live In Appelscha". Dat is ondertussen een grote hit geworden. Udinga: "Party Town in Assen draaide zo goed, dat we de enorme vraag niet langer aan konden. Fors uitbreiden op die locatie was niet mogelijk en dus hebben de locatie in Appelscha gekocht. Het idee is eigenlijk heel simpel. Midden in de zaal zet je twee vleugels, een drummer, een gitarist, een bassist en een zanger of zangeres. De gasten schrijven op een briefje welk nummer ze willen horen en de band speelt het. De mensen vinden het geweldig dat ze de nummers horen die ze zelf zo zeer waarderen."

Uit zijn dak
De essentie van Udinga's formule is de live muziek op aanvraag. "Onze gasten kunnen zelf hun favoriete muziek aanvragen en die wordt dan gespeelt. Zo gaat het de hele avond door. Het wordt een dolle boel want tijdens de optredens wordt op de vleugels gedanst en geven de muzikanten een spetterende show weg. Het publiek gaat altijd compleet uit zijn dak, iedere keer weer is het een groot feest."
Op vrijdagavond zijn de feesten exclusief voor de opdrachtgever, op andere dagen zijn de feesten voor iedereen toegankelijk, maar in overleg kunnen ook dan exclusieve feesten worden geboekt. "We organiseren feesten voor kleine groepen, bijvoorbeeld 25 mensen, maar ook voor hele grote, tot 500 mensen. Gemiddeld komen hier wekelijks zo'n 400 gasten over de vloer."

On Tour
De formule is zo'n succes geworden dat de "Live In Appelscha On Tour" op tournee gaat door heel Nederland. Dit om aan de grote vraag naar de show te kunnen voldoen. "Live" kan zo worden verzorgd in vaste feestzalen, maar ook in tenten. "We kunnen tegelijkertijd vijf shows op vijf verschillende locaties verzorgen", vervolgt Udinga. "We hebben tien vleugels en een pool van meer dan honderd professionele muzikanten die goed op elkaar zijn ingespeeld en die in iedere formatie een échte pretband kunnen vormen. We leveren eigenlijk geen band, maar een concept. Een band speelt zijn eigen repertoire en houdt als het goed is rekening met het publiek. Bij ons is het compleet andersom: ons orkest speelt alleen maar die muziek die onze klanten zelf aangeven."

U vraagt, wij draaien
"Live In Appelscha On Tour" wordt vaak door bedrijven geboekt, bijvoorbeeld voor een personeelsfeest of een andere gebeurtenis. Daarnaast is de show regelmatig te bewonderen tijdens dorpsfeesten. "Eigenlijk kun je geen feestelijke aangelegenheid of locatie bedenken waar we niet inpasbaar zijn", aldus Udinga. "We hebben ondertussen zoveel ervaring opgedaan dat we voor iedere locatie een passende oplossing kunnen bieden. Het is niet alleen met de muziek zo van 'U vraagt en wij draaien', maar eigenlijk met de hele programmering. Zo kunnen wij de hele inrichting van de zaal of een tent verzorgen en zelfs de catering doen. Onze opdrachtgever heeft er werkelijk geen omkijken naar."

Live Uut Twente
Speciaal voor Oost-Nederland is "Live Uut Twente" opgezet. De show vindt plaats in enorme evenementencomplex Go Planet in Enschede dat een capaciteit heeft van maar liefst 12 duizend bezoekers. Elke zaterdagavond is de show topact tussen half twaalf en één. Udinga: "Met de Twentse variant op 'Live On Tour' spelen we in op een streekeigen cultuur in Oost-Nederland. Ze bestaat het orkest grotendeels uit Twentse muzikanten en zul je op feesten in Twente eerder strobalen in de zaalaankleding zien dan bijvoorbeeld in Noord-Friesland."

PartyTown Assen: 160 feesten per jaar
Eén van de plaatsen waar "Live In Appelscha" regelmatig te zien is, is Party Town Assen. De feestzaal ademt de sfeer uit van een knus dorpsplein uit de jaren dertig dat plaats beidt aan zowel kleine als grote groepen. Naast de oorspronkelijke evenementenhal ligt een overdekt Italiaans Après-ski plein, met daarin zuilen en een treinstel als decorstuk. het plein heeft een afmeting van maar liefst 60 18 meter en is 8 meter hoog. In de beide ruimten kan PartyTown een één avond plaats bieden aan 1500 mensen. "We organiseren feesten zoals de opdrachtgever die wil", vervolgt Udinga, "helemaal op maar gemaakt."Dus geen inloopfeesten waar iedereen zomaar kan binnenlopen, maar écht exclusieve feesten. Onze prijzen zijn daarentegen niet bepaald exclusief. Niet voor niets vinden hier zoveel personeelsfeesten en andere bedrijfsfeesten plaats. We halen tegenwoordig onze gasten met bussen op en brengen ze ok weer terug. Alles keurig verzorgd."

Verkeerspark Assen
In het Verkeerspark Assen, naast PartyTown Assen, worden kinderen tussen de zes en twaalf jaar spelenderwijs wegwijs gemaakt in het verkeer. Voor een vast bedrag van € 14,75 kunnen dew bezoekers zich de hele dag, ban half tien 's ochtends tot vijf uur 's middags, te buiten gaan aan onbeperkt eten en drinken. ze hebben keus uit een uitgebreid assortiment. het concept is een doorslaand succes: er kwamen in 2005 maar liefst 22% meer bedoekers, in totaal bezochten dit jaar 110.000 mensen het Verkeerspark. Het aankomende seizoen investeert Udinga in nieuwe attracties. Welke wil hij nog niet zeggen, maar hij gaat nadrukkelijk inspelen op de basisscholen, hierin gesteund door een onderzoek van het Dagblad van het Noorden dat uitwees dat het Verkeerspark voor de groepen 4 van de basisscholen de meest populaire bestemming voor een schoolreisje is.

Markant-prijs
De entertainmentbedrijven van Udinga hebben één ding gemeen: het zijn de klanten die bepalen wat er gebeurt. Of het nu gaat om "Live" of Party Town Assen: Altijd wordt de opdrachtgever of de bezoekers gevraagd wat zij willen. Udinga komt met zijn shows naar zijn klanten toe, op locatie, of haalt en brengt de gasten van en weer naar hun woonplaats. Wie "Live" boekt krijgt een exclusief feest tegen een nietexclusieve prijs, of het nu gaat om een bedrijfsfeest, een tentfeest, een galafeest of een jaarmarkt. De jury van de "Markant", de prijs voor innoverende horecaondernemers, is deze succesformule niet ontgaan: Udinga mag zich Drenthe's meest markante horecaondernemer van 2003-2004 noemen verwege zijn gedrevenheid en zijn veelzeijdige ondernemerschap.

Zo is Udinga iedere dag opnieuw bezig met doen wat zijn klanten willen. Geen eigen repertoire maar een show-op-maat met muziek naar keuze. Hoe het toegaat tijdens zo'n show staat op een DVD die op aanvraag gratis wordt toegezonden.

  • 3D fototour van Live in Appelscha  • Klik hier en bekijk de reclame DVD van Live In Appelscha (12,5 Mb - 3,2 minuten)